Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


«Η εξαγγελθείσα αυτοδυναμία της ΝΔ στις 6 του Μάη δεν προέκυψε και η δυνατότητα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ευτυχώς αποφεύχθηκε. Η ψήφος των πολιτών δεν έχασε συνεπώς το καίριο και καθαρό νόημά της.
Όμως και η ανέφικτη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ,  που όπως φάνηκε  είναι γι' αυτόν η μοναδική λύση,  δεν προέκυψε.
Αυτοδυναμίες συνεπώς δεν προέκυψαν αλλά  ούτε και θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές. Αυτή την  αλήθεια πρέπει να την πούμε  στους πολίτες.
Στο μεταξύ όμως,  μια "εδώ και τώρα"  κυβέρνηση  ειδικού σκοπού μόλις ολίγων ημερών, θα μπορούσε  να είχε συγκροτηθεί για να επιλύσει, όπως λένε οι συνταγματολόγοι,  τα εξής επείγοντα ζητήματα.
Πρώτο ζήτημα η παράταση της "μετενέργειας" που αποτελεί  θέμα ζωτικής σημασίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Δεύτερο ζήτημα η εξάλειψη του απαράδεκτου εκλογικού προνομίου,  του bonus, των 50 εδρών.
Ενώ όλα τα κόμματα, κάποια μάλιστα από αυτά περισσότερο, υπερθεμάτιζαν για την λύση αυτών των ζητημάτων δεν έκαναν ούτε αυτό το ελάχιστο αλλά κρίσιμο  βήμα. Κάνοντάς το  όμως θα έδειχναν ένα έστω δείγμα καθαρής γραφής και ειλικρινών προθέσεων.
Πάμε λοιπόν για εκλογές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του 0,07 % ώστε να είμαστε παρόντες και ενεργοί στην επόμενη βουλή. Καλούμε τους πολίτες της χώρας να αξιολογήσουν αυτά που γίνονται και αυτά που δεν γίνονται, να κρίνουν και να αποφασίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου