Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εκφράζουμε τον τρίτο δρόμο, με μια εντελώς διαφορετική δημιουργική πρόταση εξόδου από την κρίση


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας, σε συνέλευση των μελών, αποφάσισαν ομόφωνα να κατέλθουν αυτόνομα στις εκλογές. Το παρακάτω κείμενο αποτελεί και το πλαίσιο με το οποίο θα κατέλθουν στο έκτακτο εκλογικό Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου στην Αθήνα.

Ευθυγραμμισμένοι με το κυρίαρχο σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός μας “ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΘΑΡΑ”, πιστεύουμε ότι το κόμμα μας πρέπει να κατέλθει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές για τους παρακάτω λόγους :
      1. Να διατηρηθεί η οικολογική συνείδηση, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η καθαρότητα των θέσεών μας. Ακόμα και στην περίπτωση που το ποσοστό μας μειωθεί λόγω της επιχειρούμενης πόλωσης, η κοινωνία θα εκτιμήσει την καθαρότητα των θέσεων και δράσεών μας, όταν θα αποκαλυφθούν οι αντιφάσεις των θέσεων-υποσχέσεων των υπολοίπων κομμάτων.
      2. Συζητούμε στα πλαίσιο των ευρύτερων ιδεολογικών ζυμώσεων με κάθε προοδευτικό κόμμα. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να γίνουμε η πολλοστή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ενέχοντας τον κίνδυνο να μοιάσουμε με τα κόμματα της κεντροδεξιάς που συσπειρώνονται γύρω από τη Ν.Δ. απλά και μόνον για να κερδίσουν κάποιες έδρες στην επόμενη Βουλή.
      3. Δεν πέφτουμε στην παγίδα του νέου μεταλλαγμένου δικομματισμού που δημιουργείται (Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ). Ως εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, εκφράζουμε τον τρίτο δρόμο, με μια εντελώς διαφορετική δημιουργική πρόταση εξόδου από την κρίση.
      4. Να τονίσουμε την πολιτισμική και ψυχοκοινωνική διάσταση και γενικότερα την έλλειψη κουλτούρας συνεργασιών ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, γεγονός το οποίο αποδείχθηκε από την μη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου