Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η πιο θερμή δεκαετία στην Αυστραλία

Απο την zougla.gr

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είχε ως αποτέλεσμα η τελευταία δεκαετία στην Αυστραλία να είναι η πιο θερμή.


Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, τα τελευταία δέκα χρόνια μέση θερμοκρασία ήταν κατά 0,48 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με το μέσο όρο των ετών 1961-1990. Προβλέπεται μάλιστα ότι το 2010 θα είναι ακόμη πιο καυτό, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από 0,5 έως και 1 βαθμό πάνω από το μέσο όρο.

Ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Τζόουνς δήλωσε: «Έχουμε αυτές τις ολοένα και αυξανόμενες θερμοκρασίες όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά παγκοσμίως. Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση, σαφώς συνεχίζεται».

«Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια του φαινομένου Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό Ωκεανό και αυτό σημαίνει ότι για την Αυστραλία και παγκοσμίως το 2010 θα είναι μια πολύ ζεστή χρονιά, ίσως η θερμότερη που έχει καταγραφεί», πρόσθεσε.

"Η Αυστραλία είναι μια από τις πιο θερμές και ξηρές κατοικημένες περιοχές του πλανήτη και το περιβάλλον και η οικονομία μας θα πληγούν σκληρά και γρήγορα από την κλιματική αλλαγή", αναφέρεται εξάλλου σε ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Πίτερ Γκάρετ με την οποία επιτίθεται στην αντιπολίτευση επειδή μπλοκάρει τη βασική κλιματική πολιτική της κυβέρνησης (την αποκαλούμενη ETS) που στοχεύει στον περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων.

Η κυβέρνηση στοχεύει να φέρει και πάλι προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο. Εάν το νομοσχέδιο καταψηφιστεί η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου