Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Η Ελλάδα δεν θέλει τα φωτοβολταϊκά

Απο το trikalanews.gr

Απόφαση κόλαφος για το μέλλον των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκη.


Απαγορεύει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα. Η απόφαση ανατρέπει τα δεδομένα που υπήρχαν στην αγορά των φωτοβολτϊκών αφού καθιστά αδύνατη στην πλειονότητα των έργων την υλοποίησή τους. Προσπάθειες γίνονται για να αποφυγεί η αναδρομική ισχύς της απόφασης.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, την οποία ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Σουφλιάς αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ότι «για εγκατάσταση ισχύος από 20 έως 150 κιλοβάτ απαιτούνται άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα και δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη Tύπου που έδωσε στις 20 Μαΐου με στόχο να παρουσιάσει τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την προώθηση των φωτοβολταϊκών έργων, είχε αναφέρει σαφώς ότι μετά από συνεννόηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά: «θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία επιτρέπουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και σε μη άρτια μη οικοδομήσιμα, δηλαδή μικρότερα των 4 στρεμμάτων οικόπεδα, δίνοντας έτσι αξία σε πληθώρα αγροτεμαχίων σε όλη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου