Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πράσινη Πρόταση για βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση


Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τους Κώστα Κούτσικο, συντονιστή της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας, Θανάση Μακρή συντονιστή της θεματικής ομάδας Οικονομίας και τον Ξενοφώντα Ζήση, μέλος της θεματικής ομάδας Ενέργειας έδωσαν συνέντευξη τύπου στη Λάρισα και συναντήθηκαν με το Οικονομικό Επιμελητήριο Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Στη Συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι μίλησαν για τις πράσινες προτάσεις για την βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με στόχο την πραγματική οικονομία, προσπαθώντας να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με βιώσιμο περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά αλλά και πολιτικά τρόπο.
Τόνισαν την επικαιρότητα της πανευρωπαϊκής καμπάνιας για την φορολόγηση του πλούτου. Ενώ χαρακτήρισαν απαράδεκτο και αντικοινωνικό το χαράτσι που υπερφορολογεί τα ακίνητα εξίσου ανεξάρτητα από την συνολική περιουσία και φοροδοτική ικανότητα του πολίτη.
Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνοντας βάρος στην τοπικοποίηση της οικονομίας για την αντιμετώπιση τόσο της τεράστιας ανεργίας, του ισοζυγίου πληρωμών αλλά και της κλιματικής αλλαγής θεωρούν κεντρικά ζητήματα τόσο την πράσινη ενεργειακή αυτάρκεια και την διατροφική ασφάλεια και αυτάρκεια όσο και τον ήπιο εναλλακτικό τουρισμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου