Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ημερίδα με θέμα: "Απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη: καλό για το περιβάλλον, καλό και για τη τσέπη μας"






την ημερίδα διοργανώνουν η Πολιτική Κίνηση Λάρισας Οικολόγων Πράσινων
 
οι Θεματικές Ομάδες Ενέργειας και Οικονομίας
 
με τη συμμετοχή του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ




Οι Οικολόγοι Πράσινοι, θεωρούμε, ότι είναι επείγουσα ανάγκη, να σχεδιάσουμε ΤΩΡΑ τα μέτρα εκείνα που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπή επίπεδα θέρμανσης στους οικονομικά ασθενέστερους και θα απεγκλωβίσουν τη χώρα από το φαύλο κύκλο των επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης, δίνοντάς της ταυτόχρονα μια νέα προοπτική για απασχόληση, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους.
Γι΄ αυτό το λόγο, διοργανώνουμε δημόσια συζήτηση στη Λάρισα, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00, στην αίθουσα του ΤΕΕ Λάρισας, με θέμα: «Απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη: καλό για το περιβάλλον, καλό και για τη τσέπη μας». Στην εκδήλωση, θα γίνουν συγκεκριμένες τοποθετήσεις αναφορικά με τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τόσο στην απασχόληση και στα οικονομικά της χώρας, όσο και στα νοικοκυριά. Στη δεκαετία που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να εφαρμόσουμε μια νέα στρατηγική και ναλλάξουμε το ενεργειακό μας μοντέλο, αναζωογονώντας παράλληλα τους κλάδους της οικονομίας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης με ομιλητές:

Αναλυτικό Πρόγραμμα:
20.00-20.15:
ΈναρξηΧαιρετισμός
Βάσω Νάκου, Εκπρόσωπος Τύπου Οικολόγων Πράσινων
ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος, Πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής. & Δυτικής ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)
20.15-20.25 :
«Πράσινη πρόταση για βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Μακρής Θανάσης, Οικονομολόγος, Υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων

20.25-20.40 :
«Η Ενεργειακή επανάσταση είναι αναγκαία και ρεαλιστική». Κρομμύδας Τάσος, Ηλεκ/γος Μηχ/κός, Θεματική Ομάδα Ενέργειας

20.40-21.00 :
«Εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση ΑΠΕ στον κτιριακό τομέα». Νίκος Παπαγεωργίου, Ηλεκ/γος Μηχ/κός, Πρόεδρος π.τ, Π.Σ.Μ.Η.Μ.
21.00-21.15 :
«Το τέλος της εποχής του πετρελαίου για την θέρμανση κτηρίων στην Ελλάδα» Ζήσης Φώντας, Ηλεκ/γος Μηχ/λόγος, Θεματική Ομάδα Ενέργειας


21.15-21.45 :
Συζήτηση-Συμπεράσματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου