Τρίτη 24 Απριλίου 2012


Με καθαρή σκέψη, ψήφο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο
Στροφή στην πράσινη και βιώσιμη οικονομία



Σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της εκλογικής μας Περιφέρειας. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους με διάθεση να συνεισφέρουν στα κοινά χωρίς προσωπική ιδιοτέλεια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα σκεφτούν καθαρά και η επόμενη βουλή θα έχει ισχυρή πράσινη εκπροσώπηση. Είναι σίγουρο ότι η Εκλογική μας Περιφέρεια θα εκπροσωπείται και με ένα πράσινο βουλευτή. Οι ιδέες μας, οι ιδέες της πολιτικής οικολογίας έχουν ριζώσει στην Ελλάδα χάρη σε όλους εμάς.

Εκπροσωπούμαστε στην Ευρωβουλή από τον Ιούνιο του 2009.
Είμαστε σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους από τις εκλογές του 2010.
Τώρα έχουμε μπροστά τη μάχη που θα μας φέρει στη βουλή. Θα τη δώσουμε με τον ενθουσιασμό και τις προτάσεις μας για να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα που κατέρρευσε δεν θα επανέλθει ποτέ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε το κόμμα αυτών που σε όλο μας το βίο αγωνιζόμαστε, μέσα από συλλογικούς φορείς, για αειφορία, κοινωνική αλληλεγγύη, αναβάθμιση των κοινωνικών αγαθών, ισονομία, για ποιότητα ζωής.
Πάνω από όλα, όμως, είμαστε κόμμα των νεότερων γενιών, αυτών που δε χρωστάνε και πραγματικά πληρώνουν τις ευθύνες άλλων: της πρώην γενιάς των 700 ευρώ, αυτών που δε βρίσκουν δουλειά, αυτών που είδαν να τους κόβεται ακόμη και ο βασικός μισθός, για να σωθεί, υποτίθεται, ο 13ος και ο 14ος μισθός των μεγαλύτερων ηλικιών, αυτών που ουσιαστικά χλεύαζαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς όταν αντιδικούσαν δημόσια ποιος από τους δύο τους διέσωσε – υποτίθεται – το 13ο και 14ο μισθό των μεγαλύτερων.
Για μας επανεκκίνηση της οικονομίας δε σημαίνει ούτε κρατισμό ούτε ζητιανιά για κάθε αμφιλεγόμενη επένδυση, που συχνά καταστρέφει περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργεί. Σημαίνει αναπροσανατολισμό της, σε κατευθύνσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές, που αξιοποιούν τους εγκαταλειμμένους φυσικούς πόρους, δημιουργούν θέσεις εργασίας, και δίνουν ευκαιρίες και υποστήριξη στους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν μια δική τους δουλειά. Απέναντι στο Μνημόνιο καταθέτουμε λοιπόν προτάσεις διεξόδου: για λύσεις που να μην κλείνουν το δρόμο προς το μέλλον, καθώς σε καιρούς λιτότητας η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς, Ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή είναι ζωτική για να μην κρατήσουν οι συνέπειες της κρίσης για πάντα.
Καλούμε όλους τους πολίτες της εκλογικής περιφέρειας Λάρισας να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας και με την ψήφο τους να στείλουν πράσινη εκπροσώπηση στη νέα βουλή.
Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας απαρτίζετε από τους :

  1. Ακρίβου Ιωάννα του Θρασύβουλου, Αισθητικός
Γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι Απόφοιτος Τ.Ε.Ε., του τμήματος Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κάτοχος κρατικού πτυχίου Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα «Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής»
  1. Βασιλείου Ματθαίος του Χρήστου Εκπαιδευτικός ολιστικής ανάπτυξης του ανθρώπου
Γεννήθηκε στον Πυργετό Λάρισας, είναι εκπαιδευτικός ολιστικής ανάπτυξης του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα. Έχει παρακολουθήσει ψυχοπαιδαγωγική διευκόλυνση στη μάθηση, στην Ομάδα έρευνας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.
  1. Βουρονίκος Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Βιολογική Κτηνοτροφία
Γεννήθηκε, στην Άζωρο Ελασσόνας, απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και ασχολείται με τη βιολογική κτηνοτροφία. Είναι πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου της Αζώρου και γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου.
  1. Γεροστέργιου Αικατερίνη του Αντωνίου, Εκπαιδευτικός
Γεννήθηκε στη Ροδιά με καταγωγή από την Αετομηλίτσα (Ντένισκο). Είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης του Πάντειου Πανεπιστημίου, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην “Εκπαίδευση Ενηλίκων” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
  1. Ζαφειρούλης Βασίλειος του Δημητρίου Οπτικός
Ζει και εργάζεται στα Φάρσαλα. Διατηρεί κατάστημα οπτικών. Παλαιός ποδοσφαιριστής και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου “Αχιλλέα Φαρσάλων”. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου “Ενεργοί Πολίτες”.
  1. Καραναστάσης Βασίλειος του Δημητρίου Ιδιωτικός υπάλληλος
Γεννήθηκε στην Ελασσόνα. Απόφοιτος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι Λάρισας. Είναι Μαραθωνοδρόμος με διεθνείς συμμετοχές και ασχολείται με την αρθρογραφία.
  1. Κούτσικος Κωνσταντίνος του Βασιλείου Λογιστής
Γεννήθηκε στα Βραγκιανά Αργιθέας και ζει στη Λάρισα, πατέρας τριών παιδιών.. Απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Λάρισας. Διατηρεί λογιστικό γραφείο. Πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Λάρισας. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας.
  1. Πουρνάρα Μαρία του Γεωργίου Καθηγήτρια Γερμανικών
Γεννήθηκε μεγάλωσε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας ως παιδί Ελλήνων μεταναστών. Κατάγεται από την Κρανιά Ελασσόνας και ζει στη Λάρισα. Σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις στη Γερμανία. Είμαι μονογονέας, ενός παιδιού 14 ετών.
  1. Χλωρός Αστέριος του Γεωργίου Εργοδηγός Δομικών Έργων
Γεννήθηκε στην Αιγάνη Λάρισας και ζει στη Λάρισα. Πατέρας τριών παιδιών. Είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Μ.Κ.Ο. «ΔΡΥΑΣ», πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Κάτω Ολύμπου. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες και σχέδιο.
Υπεύθυνος Τύπου
Θωμάς Γεωργιάδης
Οι υποψήφιοι Δήλωσαν :

Πουρνάρα Μαρία δήλωσε
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είμαστε Ευρωπαϊστές ή Αντιευρωπαϊστές αλλά πολίτες της Ευρώπης. Συμμετέχουμε στο πανευρωπαϊκό κίνημα και παρεμβαίνουμε ενεργά στις εξελίξεις.

Ακρίβου Ιωάννα δήλωσε
Ως Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι παράλληλα με την εκλογική τιμωρία των υπευθύνων κύριο πολιτικό ζητούμενο είναι μια νέα θετική πρόταση για να τερματίσουμε την ομηρία της χώρας στους δανειστές.

Βουρονίκος Κωνσταντίνος δήλωσε
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε πως η γεωργία μπορεί να αποτελέσει μια συνολική απάντηση στην κρίση, η οποία είναι κυρίως κρίση παραγωγικού μοντέλου και να αναδειχτεί σε κυρίαρχο τομέα της οικονομίας.

Ζαφειρούλης Βασίλειος δήλωσε
Αρνιόμαστε το λαϊκισμό του «μικρού» ή «μεγάλου» κράτους. Τις δημόσιες δαπάνες τις θέλουμε ορθολογικές και επαρκείς, με ύψος κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με πλήρη αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ και με ουσιαστικό αντίκρισμα για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Αποδοτική δημόσια διοίκηση και ολοκληρωμένο κοινωνικό κράτος, έχουν κεντρική θέση στις προτεραιότητές μας.


Βασιλείου Ματθαίος δήλωσε
Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες συνταγές, στηρίζουμε μια βιώσιμη πράσινη επιχειρηματικότητα, υπεύθυνη κοινωνικά και περιβαλλοντικά, με επίκεντρο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τον κοινωνικό τομέα της οικονομίας. Έχουμε στο κέντρο των προτάσεων μας τη δημιουργία μιας ισχυρής Οικονομίας των Πολιτών, της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.


Καραναστάσης Βασίλειος δήλωσε
Το ζήτημα της δημοκρατίας έχει κεντρική θέση στην οπτική μας. Η ελλειμματική δημοκρατία της μεταπολίτευσης, όπου το πελατειακό κράτος αντάλλασσε ρουσφέτια με «λευκή επιταγή» στη χάραξη των υπολοίπων πολιτικών, είχε καταλυτικό ρόλο στην πορεία προς την κρίση. Οι πελατειακές λογικές επιβιώνουν και σήμερα χωρίς αντιρρήσεις από την τρόικα, είτε με χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, είτε με πρακτικές όπως η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.


Χλωρός Αστέριος δήλωσε
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε την ψήφο των πολιτών για ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή με στόχο να είμαστε μέρος μιας εναλλακτικής λύσης με:
  • Με Πράσινη Στροφή στην πραγματική και βιώσιμη οικονομία
  • Με πολιτικές μεταρρυθμίσεις για κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη και διεύρυνσης της δημοκρατίας και της άμεσης συμμετοχής των πολιτών.
  • Με μάχη για Ευρώπη της αλληλεγγύης στην κατεύθυνση της ομοσπονδιοποίησής της
  • Με ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα βασίζει την ευημερία κυρίως στα συλλογικά αγαθά και όχι στην ατομική αγοραστική δύναμη.

Κούτσικος Κωνσταντίνος δήλωσε
Διεκδικούμε την θέσπιση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς εισοδήματος με πρόνοια για τους συμπολίτες μας με ειδικές κοινωνικές ανάγκες, επιμένοντας πως η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα.
Όταν ο μισθός δεν αρκεί για την επιβίωση, μαζί με την αξία της δουλειάς που χάνεται, χάνεται και η αξία του ανθρώπου...
Η χώρα πρέπει να σωθεί. Αλλά για να σωθεί, πρέπει ταυτόχρονα να σώσει τους ανθρώπους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου