Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Συναντήσεις με φορείς, 17/2/12

Συναντήσεις με φορείς

Η κ. Ιωάννα Κοντούλη επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, επισκέφθηκε την βιολογική αγορά της Λάρισας όπου συναντήθηκε με το πρόεδρο των Βιοκαλλιεργητών κ. Φώτη Τσαγκάλη και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα των βιολογικών προϊόντων.
Στο Δημαρχείο του Αμπελώνα συναντήθηκε με την επιτροπή για φθηνό νερό όπου άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων για το νερό, και συζήτησε τα αιτήματα στη συνάντησή της με το δήμαρχο Τυρνάβου. Επίσης δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές αυξήσεις στο νερό αλλά παράλληλα θα πρέπει να γίνεται οικονομία στη χρήση του υδρευτικού νερού από τους χρήστες.
Στη Συνάντηση με το Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Νίκο Μαλάκο και το πρόεδρο της Ροδιάς κ. Κώστα Κουτσουνάκο συζητήθηκαν τα θέματα του νερού, της ανακύκλωσης, το υδρευτικό δίκτυο με αμίαντο, το σημαντικό πρόβλημα με οικιακά λύματα στον οικισμό του Δαμασίου και θέματα παράνομο υλοτομιών στη περιοχή.
Στη συνάντηση με το πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέα Μιτσιμπόνα συζητήθηκαν θέματα για την κτηνοτροφία στη περιοχή, την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και για την παραγωγή των καπνών.
Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Ελασσόνας κ Γιώργο Πασχόπουλο συζητήθηκαν θέματα για τα τυροκομία και την διαχείριση του τυρόγαλου, την απορρύπανση του Ελασσονίτη από τα απόβλητα, η πρόταση του δήμου για τον Όλυμπο η οποία διαπιστώθηκε ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, το πρότυπο ορειβατικό κέντρο στο Κοκκινοπηλό, το θέμα για την μη εγκατάσταση των μονάδων του Λιγνίτη στη περιοχή, η ανάγκη να υλοποιηθούν έργα όπως το φράγμα του Αγιονερίου, η παράκαμψη της Ελασσόνας, και τέλος η ανάγκη που υπάρχει για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας επενδύοντας στην ποιότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.
Στο Λιβάδι Ελασσόνας η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λιβαδίου κ. Νίκο Καψάλη και με το Συμβούλιο του Γυναικείου Συνεταιρισμού όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης του Λιβαδίου.
Oι συμμετέχοντες στην ημερίδα μετά τη λήξη της ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ολύμπου – Κισσάβου, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη στήριξης του έργου, προκειμένου να μεταβιβάζει περιβαλλοντικές αξίες στους πολίτες του αύριο



Συνάντηση με Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Πασχόπολο


Συνάντηση με Γυναικείο Συνεταιρισμό Λιβαδίου και Αντιδήμαρχο Λιβαδίου κ. Καψάλη




Συνάντηση με πρόεδρο Τσαριτσάνης κ. Μιτσιμπόνα


Συνάντηση στον Αμπελώνα με την επιτροπή για φθηνό νερό


Βιολογική Αγορά Λάρισας

 

Συνάντηση με Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Μαλάκο και πρόεδρο Ροδιάς


Ημερίδα στην Ελασσόνα



Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελασσόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου