Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Πράσινες προτάσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα» ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 17/2/12


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμεριζόμαστε την οργή για τις θυσίες που πήγαν χαμένες, αλλά και για όσους και όσα μας έφεραν ως εδώ. Μας ανησυχούν τα νέα αδιέξοδα που φέρνει η Δανειακή Σύμβαση, καθώς κινδυνεύει να αποδειχθεί εργαλείο για να μας διώξουν από το ευρώ. Ακόμη και τα πιο απαραίτητα "όχι", όμως, μπορούν να δώσουν διέξοδο μόνο αν συνοδεύονται από εναλλακτικές προτάσεις και προωθούν τις αλλαγές που χρωστάμε στον εαυτό μας ως κοινωνία. Το μήνυμά μας είναι λοιπόν να επενδύσουμε επιτέλους στη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, με προτεραιότητες όπως η βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, η υπεράσπιση και αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών. Στην περιοδεία μας στη Λάρισα, Τύρναβο και την Ελασσόνα, θέλουμε να ακούσουμε από κοντά τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής και να συνδέσουμε το μήνυμά μας με τις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες και προοπτικές
Στη περιοδεία αυτή, το διήμερο 16-17/2/12, θα συμμετέχει αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, η οποία θα αποτελείται από τους: Κοντούλη Ιωάννα επικεφαλής εκλογικής εκστρατείας Ο.Π., Παρασκευόπουλος Ιωάννης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, Σπασίδης Τηλέμαχος μέλος ΠΣ οργανωτικός υπεύθυνος Στ. Ελλάδας- Θεσσαλίας, Κοψίδης Μάκης οικονομολόγος αναπλ. Μέλος Π.Σ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της περιοδείας θα γίνουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς στη Λάρισα, Τύρναβο και Ελασσόνα καθώς και ημερίδα στην Ελασσόνα με θέμα : «Πράσινες προτάσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Πράσινες προτάσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα»
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012
Ώρα: 17:00
(Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας)


17:00-17:15
Προσέλευση - Χαιρετισμοί
Α΄ Ενότητα : ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συντονιστής : Κούτσικος Κώστας
17:15-17:45
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την αγροτική οικονομία»
(Κοψίδης Μάκης, οικονομολόγος, Αναπλ. Μέλος Π.Σ.)

17:45-18.15
«Πράσινες λύσεις στη κρίση »
(Κοντούλη Ιωάννα – Επικεφαλής εκλογικής εκστρατείας Ο.Π.)
18:15-19:00
«Ερωτήσεις - Ελεύθερη συζήτηση »
Β΄ Ενότητα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Συντονιστής : Κούτσικος Κώστας

19:00-19:20
«Επιχειρήστε Βιολογικά »
(Παπακωνσταντίνου Δημ. Γεωπόνος – Θ.Ο. Γεωργίας)

19:20-19:40
«Πράσινες προτάσεις για την ύπαιθρο »
(Τσόγκας Τέλης – Γεωπόνος, Επ. Στέλεχος Θ.Ο Γεωργίας)
19:40-20:15
«Ερωτήσεις-Ελεύθερη συζήτηση»

Κλείσιμο της Εκδήλωσης από την Επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Κοντούλη Γιάννα, Επικεφαλής εκλογικής εκστρατείας Ο.Π.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σπασίδης Τηλέμαχος : Οργανωτικός υπεύθυνος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Κούτσικος Κων/νος : Συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Λάρισας
Καραναστάστης Βασίλης Μέλος των Οικολόγων Πράσινων Ελασσόνας
Λιόλιος Δημήτρης Μέλος των Οικολόγων Πράσινων Ελασσόνας
Τσίπης Κυριάκος : Επ. Στέλεχος, γραφείου Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλίας
Παπακωνσταντίνου Δημήτρης Μέλος της Θεματικής Ομάδας Γεωργίας
Τσόγκας Τέλης Επ. Στέλεχος, της Θεματικής Ομάδας Γεωργίας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ στην γεωργία και :
Προωθούμε τα Βιολογικά συστήματα παραγωγής και την ιχνηλασιμότητα των βιολογικών προϊόντων.
Επικεντρώνουμε στην αυτάρκεια σε τοπικό και εθνικό επίπεδο με έμφαση στην αντίληψη που θέλει να καταναλώνουμε τοπικά ότι μπορούμε να παράγουμε τοπικά ή σε απόσταση με ημερήσια πρόσβαση.
Αγωνιζόμαστε για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των μικρών παραγωγών και για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση και σε αναπτυξιακά προγράμματα.
Στηρίζουμε τον πολυλειτουργικό αγρότη, τις αγροτουριστικές δραστηριότητες, τα τοπικά σύμφωνα ποιότητας, με θεσμική κατοχύρωση, μείωση της γραφειοκρατίας στη λήψη των ενισχύσεων χωρίς απώλειες και αποκλεισμούς.
Θεωρούμε σημαντική την ενίσχυση των Συνεταιρισμών Νέας Γενιάς ως εργαλείο για την επανεκτόξευση της αγροτικής οικονομίας μας σε αγορές μέσα από την Συμβολαιακή Γεωργία, που θα κατοχυρώνει εισοδηματικά τους παραγωγούς προϊόντων πιστοποιημένης ποιότητα (Βιολογικών, ΠΟΠ & ΠΓΕ, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO, GLOBALAGAP)
Ενθαρρύνουμε την δημιουργία δικτύων ανάμεσα στους παραγωγούς και του καταναλωτές καθώς επίσης και μικρών τοπικών εφοδιαστικών αλυσίδων τροφίμων ως μια λογική στην οποία θα πρέπει να επενδύσουμε για εξορθολογισμό του συστήματος διανομής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων
Στηρίζουμε την διατήρηση της ποικιλομορφίας των παραδοσιακών φυτικών ποικιλιών και ζωικών φυλών, οι οποίες αποτελούν την γενετική μας κληρονομιά, τη βάση της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Είμαστε αντίθετοι στη χρήση γενετικά τροποποιημένου Πολλαπλασιαστικού Υλικού στη γεωργία και ζητάμε διαφάνεια στην κοινοποίηση επιμολυσμένων παρτίδων σπόρων που μισανοίγουν την πόρτα στα μεταλλαγμένα .
Εκτιμούμε ότι κίνδυνος της γενετικής διάβρωσης απειλεί την ίδια τη βάση του διατροφικού μας πολιτισμού και της διατροφικής ασφάλειας.
Στηρίζουμε την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και προωθούμε τις ενεργειακές καλλιέργειες.
Διεκδικούμε ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού νερού και απλοποίηση της νομοθεσίας.
Διεκδικούμε πολιτικές για τους νέους Γεωργούς, τους μικρούς παραγωγούς, τους βοσκοτόπους, τα Δασικά Οικοσυστήματα, την αλιεία, την μεταποίηση και τις καινοτόμες καλλιέργειες.
Ζητάμε η εφαρμογή της ΝΕΑΣ ΚΑΠ μετά το 2013 να γίνει μέσα από έναν εθνικό σχεδιασμό που να μην παράγει αδικίες στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.


ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου