Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η εκτροπή του Αχελώου μας μάρανε!

Η εκτροπή του Αχελώου μας μάρανε!
Βροχή μιας μέρας και διέλυσε τα πάντα!
Με ποιά έργα της τελευταίας 30ετίας (τότε άρχισε το παραμύθι της εκτροπής του Αχελώου) θ' αξιοποιηθεί το πλεονάζον νερό του Πηνειού?

Πηγή: www.trikalanews.gr

Σπάσανε φράγματα του Πηνειού στην Φαρκαδόνα Τρικάλων και πλημμύρισαν οικίες

Ο δρόμος Διάσελο –Βερδικούσια έχει πρόβλημα και διεξάγεται αυτοψία, μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αχλαδοχωρίου –Κρήνης, έσπασαν φράγματα και ο Πηνειός βγήκε στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Λάρισας, εγκλωβίζοντας μια νταλίκα και ένα τροχόσπιτο που βρήκαν τρόπο διαφυγής μέσα από χωματόδρομο, ενώ 5 οικίες στο Αχλαδοχώρι πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση υδάτων.

Φυσικά στο σημείο, έχει δημιουργηθεί μια τεράστια …λιμνοθάλασσα που «κατάπιε» γεωργικές εκτάσεις σε σκηνικό σύνηθες πλέον μετά από διαρκή και έντονη βροχόπτωση.

Η Πολιτική Προστασία του Νομού, για ακόμη μια φορά, παρακολουθεί το ύψος της στάθμης του Πηνειού ποταμού, του Ληθαίου και όλων των παραποτάμων, ενώ οι καιρικές συνθήκες με την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση, την οδηγεί σε παρατεταμένη επιφυλακή μέχρι αύριο που η βροχόπτωση, θα μεταφερθεί στην Ανατολική Θεσσαλία.

______________________________

και σκληρή πραγματικότητα: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΝ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΏΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ! ΩΦΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΤΟ 2009

2010-09-11 Αχελώος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου