Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Στήριξη των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας του κ. Π. Σκοτεινιώτη για τον δήμο Βόλου

Δελτίο τύπου


Σε κοινό πρόγραμμα συμφώνησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με τον Υποψήφιο δήμαρχο Βόλου κ Σκοτεινιώτη

Χθες, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε αντιπροσωπεία των Οικολόγων –Πράσινων Βόλου στα γραφεία του κόμματος με τον υποψήφιο δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη και εκπροσώπους των κομμάτων που τον στηρίζουν. Συζητήθηκε η πλατφόρμα συμμετοχής των οικολόγων στο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο του Π. Σκοτινιώτη και υπήρξε μια καταρχήν συμφωνία επί των αρχών και των απαραίτητων μέτρων που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση τους. Οι προτεραιότητες των Οικολόγων πράσινων για τον νέο διευρυμένο Δήμο Βόλου είναι οι παρακάτω όπως εκφράστηκαν στην συνάντηση :
1. Αντιμετώπιση της κάθε είδους ρύπανσης με έμφαση στην αέρια ρύπανση που υπονομεύει για χρόνια την υγεία των πολιτών. Ζητήθηκε η ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και η άμεση δημοσιοποίηση των μετρήσεων στους πολίτες καθημερινά.
2. Ενιαία διαχείριση των υδάτινων πόρων με έμφαση στην εξοικονόμηση του πολύτιμου νερού, το οποίο από την μια δεν γνωρίζουμε πώς και πού ξοδεύεται και από την άλλη σπαταλιέται. Μια αναλυτική καταγραφή όλων των καταναλώσεων (αστική, βιομηχανική, ιδιωτική) και των απωλειών λόγω κακής διαχείρισης ή κατάστασης δικτύων αποτελεί προϋπόθεση για την ορθολογική χρήση του.
3. Υλοποίηση ολοκληρωμένου δικτύου διαχείρισης απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει επέκταση της ανακύκλωσης, άμεση προώθηση της κομποστοποίησης και αντιμετώπιση των παράνομων διάσπαρτων χωματερών.
4. Μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου με δημιουργία Δημοτικής Υπηρεσίας Ενέργειας η οποία θα φροντίζει για την μείωση της ενεργειακής σπατάλης και παράλληλα θα προωθεί τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.
5. Ρύθμιση της κίνησης των αυτοκινήτων και δημιουργία υποδομών έτσι ώστε η πόλη και τα χωριά να γίνουν εύκολα προσβάσιμα με δημόσια μέσα μεταφοράς και φιλικά προς τον πεζό και τον ποδηλάτη.
6. Προστασία του παραλιακού μετώπου του νέου Δήμου, ενός πολύτιμου δημόσιου αγαθού που ανήκει σε όλους τους πολίτες, το οποίο πρέπει να αναβαθμιστεί.
7. Διατήρηση, προστασία και επέκταση όλων των ελεύθερων χώρων πρασίνου.
8.Τέλος τόνισαν την αρχική αντίθεση τους με την πραγματοποίηση των Μεσογειακών αγώνων στην περιοχή, θέση που δικαιώνεται μέρα με την μέρα. Εφόσον όμως η πόλη επεδίωξε και αποδέχτηκε την πραγματοποίηση τους, θα πρέπει να φανεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις της αλλά οι Οικολόγοι –Πράσινοι θα προτείνουν για κάθε έργο και δράση υλοποίησης τους λύσεις ωφέλιμες προς το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ενεργειακά και υλικά σπάταλοι αγώνες θα βλάψουν μακροπρόθεσμα όλους.
Στην συζήτηση όλων των παραπάνω θέσεων έγινε αναλυτική αναφορά και στα χωριά και τις κωμοπόλεις που ενώνονται με τον αστικό ιστό και τα οφέλη που θα έχουν από την υλοποίηση τους.
Οι παραπάνω αρχές συζητήθηκαν λεπτομερειακά και προτάθηκαν πιθανά μέτρα υλοποίησής τους από όλες τις πλευρές. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως σ’ όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του, απ’ την πρώτη στιγμή που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για το νέο Δήμο Βόλου, υπογραμμίζει με έμφαση την ανάγκη η οικολογική οπτική να διαπερνάει όλες τις δράσεις του Δήμου και συνεπώς οι παραπάνω αρχές βρίσκονται καταρχήν σε αντιστοιχία με τη δική του προγραμματική θέση για περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη, η παρουσία δε των οικολόγων –πράσινων στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι απαραίτητη για την προσπάθεια υλοποίησης τους. Ειδικά για τους Μεσογειακούς Αγώνες, τόνισε πως θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την τήρηση των συμβατικών μας δεσμεύσεων, την καλύτερη δυνατή διεθνή προβολή του τόπου μας και την εξασφάλιση των βέλτιστων περιβαλλοντικών συνθηκών.

Μετά από αυτά οι Οικολόγοι –Πράσινοι αποφάσισαν να συμμετέχουν και να στηρίξουν το ευρύ αυτοδιοικητικό-διαπαραταξικό ψηφοδέλτιο που ηγείται ο Πάνος Σκοτινιώτης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου