Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Προβολή ταινίας: Η εποχή των ηλιθίων (The age of stupid)

Στο πλαίσιο της επαφής και γνωριμίας με τους πολίτες της Λάρισας, οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκινούν σειρά εκδηλώσεων με προβολές ταινιών, ομιλιών και συζητήσεων με θέματα περιβάλλοντος, οικονομίας, υγείας κ.α.
Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, 8:00μμ η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28, με την προβολή της ταινίας «η εποχή των ηλιθίων» (The age of stupid).

2009-11-28 Η εποχή των ηλιθίων - The age of stupid

Σχετικά με τη ταινία (απο το ecofilms)

Μια ταινία του νέου κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ από την σκηνοθέτη του “McLibel” και τον παραγωγό του βραβευμένου με Όσκαρ “One Day In September”.
Σε αυτό το φιλόδοξο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ animation πρωταγωνιστεί ο υποψήφιος για Όσκαρ Pete Postlethwaite σαν ηλικιωμένος που ζει στον ερημωμένο κόσμο του 2055, και βλέπει αρχειακό υλικό από το 2008 αναρωτώμενος: «Για τι δεν σταματήσαμε την κλιματική αλλαγή όταν είχαμε την ευκαιρία;»
Η Σκηνοθέτιδα Franny Armstrong είπε για την: «Είτε παίρνουμε στα σοβαρά την κλιματική αλλαγή ή εξαφανίζουμε τα περισσότερα είδη ζωής στην Γη. Το μέλλον του είδους μας και όσων έχουμε καταφέρει διακυβεύονται, οπότε δεν ήταν και δύσκολη η απόφασή μου σαν σκηνοθέτης, να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα».

Κριτικές
The Guardian: «Η πρώτη επιτυχημένη δραματουργία για την κλιματική αλλαγή που κατάφερε να βγει στην μεγάλη οθόνη».

New Statesman: «Σίγουρα όχι μια αντιπαράθεση καλού-κακού. Μια ταινία οργισμένη αλλά συγχρόνως υπαινικτική, απελπισμένη αλλά δίνοντας κίνητρα.»

Little White Lies: «Η ταινία καταφέρνει να συνδυάσει την τεκμηρίωση με το συναίσθημα χωρίς όμως να γίνεται βαριά ή διδακτική».

Nature: «Η ταινία αποφεύγει παρουσιαστές, μακροσκελείς αφηγήσεις με πομπώδη προφορά και άλλα ενοχλητικά στοιχεία πολλών ντοκιμαντέρ. Σφικτός ρυθμός και πορτρέτα κοντινά και παιχνιδιάρικα εντοπίζοντας αξιόλογες στιγμές παραλογισμού»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου