Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Όλοι στα Τρίκαλα την Τετάρτη 11/11/2009 στις 11 π.μ.στα Δικαστήρια

Όχι στην εκτροπή του Αχελώου
Όχι στην καταστροφή της Μεσοχώρας

Την Τετάρτη 11/11/2009 στις 11.00 π.μ. εκδικάζεται στα Τρίκαλα η υπόθεση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων της Μεσοχώρας, όπου σχεδιάζεται η λίμνη του ομώνυμου φράγματος, του πρώτου στη σειρά των φραγμάτων που θα εκτρέψουν τη ροή του ποταμού Αχελώου προς τη Θεσσαλική πεδιάδα. Οι οργανώσεις πολιτών που αντιτίθενται στην εκτροπή (Πανελλαδική Επιτροπή κατά της Εκτροπής του Αχελώου, Αχελώου Ρους, Σύλλογος Κατακλυζομένων Μεσοχώρας) διοργανώνουν συγκέντρωση στα δικαστήρια των Τρικάλων, θέλοντας έτσι να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αλλά και να δημοσιοποιήσουν περαιτέρω το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.


Η υπόθεση της εκτροπής φαίνεται ότι μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου περνά σε δεύτερη μοίρα για τη νέα κυβέρνηση, η οποία αποφεύγει συστηματικά να λάβει ξεκάθαρη θέση για το μέλλον του έργου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2009 και ενώ τα έργα της εκτροπής είχαν παγώσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας από το Φθινόπωρο του 2007, ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προχώρησε δια της παράπλευρης οδού στην συνέχιση των έργων, προφανώς για να τροφοδοτήσει την εργολαβική πελατεία του. Τα έργα αυτά αφορούν στην αποψίλωση του δάσους στις περιοχές οι οποίες θα αποτελέσουν το Βόρειο τμήμα της σχεδιαζόμενης λίμνης του φράγματος της Μεσοχώρας.

Έπειτα από πρωτοβουλία μελών των Οικολόγων Πρασίνων τέθηκε στο Πανελλαδικό Συμβούλιο (και έγινε δεκτό) το αίτημα της δραστηριοποίησης και ανάληψης πρωτοβουλίας για την περαιτέρω δημοσιοποίηση του.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που θα γίνει έξω από τα δικαστήρια των Τρικάλων την Τετάρτη 11/11/2009 στις 11.00 π.μ.

Για όσους / ες ενδιαφέρονται να μεταβούν αυθημερόν από την Αθήνα στα Τρίκαλα, έχει ναυλωθεί λεωφορείο από την Πανελλαδική Κίνηση κατά της Εκτροπής του Αχελώου. Τηλέφωνο επικοινωνίας για κράτηση θέσεων: 6972 14 94 80.

Παράλληλα προγραμματίζουμε επίσκεψη στην περιοχή του φράγματος της Μεσοχώρας, όπως επίσης και στα μέρη όπου γίνεται η αποψίλωση του δάσους, για να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης από πρώτο χέρι. Η επίσκεψη θα γίνει την Τρίτη 10/11/2009, με δικά μας μεταφορικά μέσα.

Πάρτε άδεια από τη δουλειά σας κι ελάτε!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μακρόπουλος Γιώργος, 6937 099 566, e-mail: provoles@ath.forthnet.gr
Ψύχας Σπύρος, 6974 51 09 76, e-mail: spsychas@ornithologiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου