Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της, στις εκδηλώσεις εναντίον της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε:
"Οι επιλογές της ζωής δεν μπορούν να γίνονται με την απειλή του θανάτου. Κατανοούμε την αγωνία των ανθρώπων που περιμένουν ότι σκάβοντας τη γη, θα ανεβάσουν τις προσδοκίες τους για ζωή και δουλειά, αλλά δυστυχώς ότι είναι χρυσός, δεν λάμπει, δεν ακτινοβολεί ζωή.
Η απάντηση στην οικονομική κρίση, δεν βρίσκεται σε χίμαιρες που συντηρούν τις ίδιες χρεοκοπημένες  πρακτικές και πολιτικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Η απάντηση στην κρίση  σήμερα βρίσκεται στη συμφιλίωση με τη γη, με τη θάλασσα, με τη ζωή, με το περιβάλλον που ζούμε εμείς και θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Ναι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς χρυσωρυχεία, καλύτερα, με δραστηριότητες που παράγουν αγαθά αναντικατάστατα και πολύ ψηλά στο χρηματιστήριο των αξιών της βιωσιμότητας και της προοπτικής της χώρας μας, της ίδιας της ζωής μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου