Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ημερίδα στα Φάρσαλα : Οικονομική Κρίση - Αγροτική Αναδιάρθρωση – Περιβάλλον




Στο Δημοτικό εντευκτήριο των Φαρσάλων έγινε ημερίδα με θέμα Οικονομική Κρίση - Αγροτική Αναδιάρθρωση – Περιβάλλον. Την Ημερίδα συντόνισε ο Δημήτρης Γούσιος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος με παρεμβάσεις του παρουσίασε τοπικά θέματα σχετικά με τις εισηγήσεις και την πανεπιστημιακή του εμπειρία. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα θέματα των εισηγήσεων τους. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύτηκαν στην ημερίδα να βοηθήσουν τις όποιες προσπάθειες γίνονται στη περιοχή σχετικά με τοπικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια την Κοινωνικής Οικονομίας και ειδικότερα σε θέματα τοπικοποίησης της Γεωργίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λιάπης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φαρσάλων κ. Δημήτρης Φεγγίτης και ο κ, Νίκος Παυλονάσιος από τους νέους αγρότες. Τα θέματα των εισηγήσεων ήταν :


Οικονομική Κρίση και προστασία περιβάλλοντος το ψευδές δίλημμα “Ανάπτυξη” ή Περιβάλλον, Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωματικό μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. 
Κοινωνική οικονομία : Τοπικοποίηση και αλλαγή νοοτροπίας βασικές παράμετροι της αγροτικής αναδιάρθρωσης, Κώστας Διάκος, Περιφερειακός συμβούλος Αττικής, επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού “ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ”.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου