Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ


Χθες κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενο από τους Τσέκο Γιώργο Συντονιστή της Ε.Γ. Τσιρώνη Γιάννη Αν. Μέλος της Ε.Γ. , Διάκο Κώστα εκλεγμένο Περιφερικό Σύμβουλο Αττική υποστηριζόμενο από τούς Ο.Π . Σπασίδη Τηλέμαχο Οργανωτικό Υπεύθυνο Θεσσαλίας Στο κλιμάκιο συμμετείχαν στελέχη μας από την Περιοχή, Κούτσικος Κώστας, Τσίπης Κυριάκος και Τσόγκάς Τέλης.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Τεμπών
Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Τεμπών συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Δήμο στα οποία περιλαμβάνονται: το θέμα με τα διπλά διόδια εντός των ορίων του Δήμου, εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση των Τεμπών, ο σημαντικός αριθμός ανέργων από το σταμάτημα των οδικών έργων στη περιοχή και το αίτημα του δήμου να γίνει ολοκληρωμένος κόμβος στο Πυργετό.
Στην συνέχεια πραγματοποιηθήκαμε συνάντηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας
Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Δήμο στα οποία περιλαμβάνονται: τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτικές περιοχές, η εκμετάλλευση της βιομάζας (πελετ) για την θέρμανση δημόσιων κτιρίων, το σημαντικό πρόβλημα χρέους του δήμου, προτάσεις για αστική γεωργία, οικιακή κομποστοποίηση, πλίθινη αγορά, η δυνατότητα δικτύωσης παραγωγών της περιοχής με καταναλωτές συλλογικών φορέων στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Επίσκεψη στον οικισμό των Τσιγγάνων Μαύρικα
Κατά την επίσκεψη έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του οικισμού και με το νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρείου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ηλεκτροδότηση του οικισμού, την αποχέτευση του οικισμού, την έλλειψη χώρου και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας στον Ιατρείο και τέλος το πρόβλημα που υπάρχει με τον εργολάβο που ανέλαβε να κατασκευάσει τα σπίτια ο οποίος έχει πάρει χρήματα, αλλά δεν έχει παραδώσει την πλειοψηφία των σπιτιών.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ενεργειακή Συνεταιριστική και την ΑΝΚΑ στη Καρδίτσα όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το τοπικό σύμφωνο ποιότητας στη Λίμνη Πλαστήρα, τεχνική υποστήριξη της ΑΝΚΑ προς Συνεταιριστικούς φορείς, για τους σκοπούς της Ενεργειακής Συνεταιριστικής σχετικά με την εκμετάλλευση της βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας.
Στις 8:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Φάρσαλα με θέμα την Οικονομική Κρίση – Αγροτική Αναδιάρθρωση – Περιβάλλον. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα θέματα των εισηγήσεων τους. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύτηκαν στην ημερίδα να βοηθήσουν τις όποιες προσπάθειες γίνονται στη περιοχή σχετικά με τοπικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια την Κοινωνικής Οικονομίας και ειδικότερα σε θέματα τοπικοποίησης της Γεωργίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου