Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Μια απάντηση στο "Ποντίκι"

"Αγαπητέ κύριε Χριστακόπουλε,

Διάβασα σε άρθρο σας στο διαδικτυακό "Ποντίκι" http://www.topontiki.gr/Articles/view/7755 τις αναφορές σας για τους Οικολόγους Πράσινους:

Το κείμενο αυτό, πέρα από τις θεμιτές δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, αποτυπώνει και αντιλήψεις που θα άξιζε ίσως να συγκριθούν με τις δημόσιες τοποθετήσεις μας, όπως τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου μας για την οικονομική κρίση και το νέο πολιτικό σκηνικό και την στρατηγική μας για τις επικείμενες αυτοδιοκητικές εκλογές. Ακόμα διαβάστε το ψήφισμα για την κοινωνία της πληροφορίας καθώς και τον απολογισμό για τον ένα χρόνο παρουσίας μας στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι ένας από τους δέκα πιό παραγωγικούς ευρωβουλευτές, έχοντας την τελευταία εβδομάδα δράσεις για θέματα, εκτός περιβάλλοντος, όπως:
- της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, με πρόσφατη τη συνάντηση στην Κύπρο με Πράσινους από την Κύπρο, τα κατεχόμενα, Ισραήλ και Παλαιστίνη.
- το θέμα των αλλαγών στα εργασιακά και τις αποζημιώσεις των απολυμένων.

Για αυτό το θέμα άλλωστε, στην Ελλάδα είχαμε συνάντηση με την Γ.Σ.Ε.Ε. στην οποία καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Παράλληλα εμμένουμε στην θέση μας ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή, και το κάνουμε και πράξη με την καμπάνια των Γερμανών Πράσινων για την ενίσχυση του Ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό υποδεχθήκαμε και του βουλευτές των Γερμανών Πράσινων στην Αθήνα.

Η κρίση άλλωστε θέλει έξυπνες λύσεις και ορθολογική διαχείριση του δημοσίου χρήματος, όπως επισημαίνουμε και στην παρέμβαση μας για το διαρκές σκάνδαλο προτίμησης του Δημοσίου προς την microsoft. Επίσης απαιτεί μέτρα για την αλλαγή του κλίματος και του "κλίματος" της ελληνικής οικονομίας κι όχι μόνο δημοσιονομικά μέτρα και αύξηση Φ.Π.Α.

Βέβαια συνεχίζουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά παρόντες και στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη αλλά και στην διεκδίκηση για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, νοιαζόμαστε για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, για την μείωση της βλάβης στη δημόσια υγεία από τα ναρκωτικά, έχοντας πρωτοστατήσει στην δημιουργία της σχετικής συμμαχίας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση και κινητοποιούμαστε υπέρ των πράσινων μεταφορών και του βιώσιμου σιδηρόδρομου.
Κι όλα αυτά είναι δράσεις και τοποθετήσεις μόλις των τελευταίων ημερών!


Έχουμε ζητήσει από το γραφείο τύπου μας να επικοινωνήσει μαζί σας, για να ελέγξει αν η εφημερίδα σας λαμβάνει τα δελτία τύπου μας.

Κε Χριστακόπουλε, πολλοί από τους Οικολόγους Πράσινους έχουμε μεγαλώσει με το "Ποντίκι". Θα ήταν χαρά μας να έχουμε συνάντηση μαζί σας, για να σας παρουσιάσουμε και δια ζώσης τις θέσεις μας.

Με εκτίμηση,
Ελεάννα Ιωαννίδου,
Εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων"
http://zantegreens.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου