Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας: Να σταματήσει η παράνομη λήψη αδρανών υλικών για τις ανάγκες της σήραγγας των Τεμπών

Συνάντηση πραγματοποίησαν μέλη των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας με εκπρόσωπους της εταιρίας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” και του “Ανεξάρτητου Μηχανικού” του έργου, στο πλαίσιο της οποίας ζήτησαν να σταματήσει η ανεξέλεγκτη λήψη και εναπόθεση αδρανών υλικών, από υπεργολάβους του έργου.


Αναλυτικότερα τα μέλη των ΟΠ παρουσίασαν σχετικό υλικό και καταγγελίες που δέχεται καθημερινά το γραφείο τους στη Λάρισα, από πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Κάτω Ολύμπου και Γόννων.
Ο εκπρόσωπος των ΟΠ Λάρισας κ. Λευτέρης Σιάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Στο βωμό ενός τεχνικού έργου όπως η διάνοιξη των Τεμπών δεν μπορεί να θυσιάζονται και να καταστρέφονται οι φυσικοί πόροι και να εκτίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων στη σήραγγα και των κατοίκων» ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να εφαρμόζονται οι μελέτες που σκοπό έχουν την προστασία και βιωσιμότητα των εν λόγω περιοχών, καθώς είναι τουριστικοί προορισμοί».
Από πλευράς της εταιρείας αναφέρθηκε πως οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα θα διακοπεί και πως προτίθεται να διακόψει οποιαδήποτε συνεργασία με υπεργολάβους που δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους.
Επίσης έγινε αναφορά στην επικινδυνότητα των υλικών που εξάγονται από την σήραγγα, για τα οποία ο εκπρόσωπος του «Ανεξάρτητου μηχανικού» δήλωσε πως τα μέχρι τώρα υλικά δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των εργαζόμενων και των κατοίκων της περιοχής.
Ο κ. Σιάκης ζήτησε την πιστή εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας καθώς όπως τόνισε, «…η υγεία των πολιτών δεν έχει τίμημα και δεν συμψηφίζεται με την αναγκαιότητα κανενός έργου όσο σημαντικό και εάν είναι».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας υποστηρίζουν ότι θα παρακολουθούν την κατασκευή του έργου ώστε να μην αποβεί εις βάρος της τοπικής οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου