Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Έσβησε σε ηλικία 54 ετών ο Τάκης Τσιόγκας

Τα συλυπητήρια μας στην οικογένεια του αγωνιστή Τάκη Τσιόγκα.

(απο την εφημερίδα Κόσμος)

Σε ηλικία 54 ετών έφυγε χτυπημένος από την επάρατη νόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πρώην βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας। Ήταν μέλος της ΚΝΕ από το 1975 υπηρέτησε το ΚΚΕ και έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001.

Έσβησε σε ηλικία 54 ετών ο Τάκης Τσιόγκας Επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2004 και του 2007 Στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας।Με ανακοίνωσή της η Κ.Ε. του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Δημήτρης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η ΚΕ του Κόμματος συμπαραστέκεται στην οικογένεια του συντρόφου μας και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Ο σ. Δημήτρης Τσιόγκας έγινε μέλος της ΚΝΕ το 1975 και λίγα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις έως το τέλος, από όποια θέση ευθύνης του εμπιστεύτηκε.

Στη μεγάλη κρίση που πέρασε το ΚΚΕ στα χρόνια της αντεπανάστασης 1989 – 1991, ο σ. Τσιόγκας υπεράσπισε το χαρακτήρα του Κόμματος και τις επαναστατικές αρχές, ενάντια στον οπορτουνισμό που επιδίωξε τη διάλυσή του.

Το 18ο Συνέδριο εξέλεξε τον σ. Τσιόγκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Έχοντας σφυρηλατηθεί από μικρή ηλικία με την πίστη στους σκοπούς της εργατικής τάξης, στάθηκε δίπλα της, έγινε σάρκα από τη σάρκα της, καταξιώθηκε και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του ως αφοσιωμένος αγωνιστής που πραγματικά αξίζει να τον εμπιστεύονται.

Ο σύντροφος Τσιόγκας υπήρξε μαχητικό στέλεχος του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπεράσπισε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης με αισιοδοξία, δίχως έκπτωση απέναντι στο κεφάλαιο, στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό. Είναι βέβαιο ότι οι νέες βάρδιες της εργατικής τάξης θα αντλήσουν διδάγματα από το παράδειγμά του και πρώτα απ’ όλα ότι η αγωνιστική στάση ενάντια στην υποταγή και στη μοιρολατρία, η πάλη για ένα καλύτερο αύριο είναι μονόδρομος για την τάξη και ότι αξίζει να τον διαβούν.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Τσιόγκα θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου