Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Απειλή η λειψυδρία


Περιοδεία στη Θεσσαλία στις 4-6 Απριλίου και συνάντηση με υποψηφίους δημάρχους και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με τη συμμετοχή της εκπροσώπου Τύπου Μάγκυ Δούση και της υποψήφιας ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κοσμίδου.

Πρώτος σταθμός, ο Δήμος Κιλελέρ Λάρισας όπου συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Πουτσιάκα της Οικολογικής Θεσσαλίας, το συντονιστή τη ΠΚ Λάρισας Κούτσικο Κώστα και το Δήμαρχο Ρίζο Κομίτσα και πρόεδρο της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) από όπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της περιοχής.
Σύμφωνα και με τον Δήμαρχο, η λειψυδρία αποτελεί τη βασικότερη απειλή για την περιοχή ενώ απαντώντας σε ερώτηση της Κων. Κοσμίδου δήλωσε, ότι δεν πιστεύει πως η εκτροπή του Αχελώου αποτελεί βιώσιμη διαχείριση. Παίρνοντας τη σκυτάλη η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη «να θέσουμε ως στόχο μας την βιώσιμη ευημερία και να ξεφύγουμε από το κυρίαρχο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο επέφερε ένα οξύτατο υδατικό πρόβλημα στη Θεσσαλική πεδιάδα με επιπτώσεις στον κύριο παραγωγικό ιστό της περιοχής, τους αγρότες.
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για καλύτερο σχεδιασμό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας των Οικολόγων Πράσινων είναι η Καρδίτσα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου