Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Φτάνει ο εμπαιγμός η κοροϊδία και η ταλαιπωρία των άπορων οικογενειών



Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας εκπροσωπούμενοι από το συντονιστή Κώστα Κούτσικο, συναντήθηκαν με τον Δ/ντή της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σακελαρίου Βασίλειο και ενημερώθηκαν για θέματα εκπαίδευσης. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα αλληλεγγύης για άπορους μαθητές και πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της καταβολής εισοδηματικής ενίσχυσης των άπορων οικογενειών, που έχουν μαθητές σε όλες τις βαθμίδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Μετά από την παραπάνω συνάντηση και από διαμαρτυρίες άπορων οικογενειών οι Οικολόγοι Πράσινοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν μπορούν να πάρουν την εισοδηματική ενίσχυση όλες οι άπορες οικογένειες λόγω της ελάχιστης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης εισοδήματος.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ερωτούν :
μέχρι πότε κ. Υπουργοί θα βγάζετε και θα υπογράφετε αποφάσεις
χωρίς να γνωρίζετε την νομοθεσία που ισχύει στο Υπουργείο σας; Αυτή η αδιαφορία σας, οδηγεί τους άπορους συμπολίτες μας στην αγκαλιά ομάδων που πιστεύουν στην αυτοδικία, για να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα τους.
Το κάθε Ευρώ που προσφέρεται σήμερα με οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού βοηθήματος, είναι ιερό και πρέπει να δίδεται στους πραγματικά έχοντες ανάγκη. Είναι το υστέρημα και το ψωμί των παιδιών των μισθωτών που έχει παραχωρηθεί με την μείωση μισθών. Είναι ο μόχθος του μικρομεσαίου επιχειρηματία που αγωνίζεται σκληρά για να κρατηθεί. Είναι η μείωση της σύνταξης του πραγματικά άπορου χαμηλοσυνταξιούχου της πόλης, που κατάντησε να εκλιπαρεί για έκπτωση στα φθαρτά στη λαϊκή αγορά για να μπορέσει να επιβιώσει.
Με απόφαση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα προβλέπει την εισοδηματική ενίσχυση των οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα (το ετήσιο οικογενειακό –πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημα να είναι έως 3.000 ευρώ) και να έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Η εισοδηματική ενίσχυση είναι 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί-μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.: Δ12 1036037 ΕΞ 04/03/2011 έχουμε ότι η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη του φορολογουμένου η οποία ορίζεται σε τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ προκειμένου για τον άγαμο και σε πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση. Δηλαδή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας φορολογούμενος που να μπορεί να δηλώσει τεκμαρτό εισόδημα κάτω από τα 3.000 ευρώ για να μπορεί να πάρει το βοήθημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου