Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας, όχι νέες θέσεις υπουργών

Μαύρη σελίδα η υπουργοποίηση ακροδεξιών πολιτικών

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας έκαναν την εξής δήλωση: 
«Όλα δείχνουν ότι κυριάρχησε η μοιρασιά των θέσεων και η υποκριτική συναλλαγή των τριών κομματικών στρατών. Για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας, όχι νέες θέσεις υπουργών και υφυπουργών.

Στην πιο πολυπρόσωπη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, ανταμοίβονται κραυγαλέες αποτυχίες, όπως των κκ. Βενιζέλου, Πάγκαλου και Παπακωνσταντίνου.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ότι η Νέα Δημοκρατία, που συμμετέχει στην κυβέρνηση  με τους δύο αντιπροέδρους της, θα είναι ταυτόχρονα και αξιωματική αντιπολίτευση.
Μαύρη σελίδα αποτελεί η υπουργοποίηση για πρώτη φορά ακροδεξιών πολιτικών. Ο κ. Βορίδης, που πέρυσι δεν ορίστηκε από το κόμμα του υποψήφιος Περιφερειάρχης "λόγω του παρελθόντος του", σήμερα γίνεται Υπουργός. Η εξαργύρωση με υπουργικούς θώκους της στήριξης του ΛΑΟΣ στο μνημόνιο, ας ελπίσουμε πως δε θα προσθέσει στην νεοφιλελεύθερη οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης και μια ακραία δεξιά πολιτική στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και τα εθνικά θέματα.
Όσοι έλπιζαν ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, θα άξιζε ίσως να το ξανασκεφτούν.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων
Οπτικοποιημένη δήλωση υπάρχει στο:
http://www.ecogreens-gr.org/videos/11_11_11_orkomosia.mov

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελεάννα Ιωαννίδου 6932 705289
Τάσος Κρομμύδας 6945 940916

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου