Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ;



Εξοργιστική η κάλυψη προς το πυρηνικό λόμπυ από τις αποφάσεις της Συνόδου
 


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διενέργεια δοκιμών ετοιμότητας («stress tests») στα πυρηνικά εργοστάσια στην Ευρώπη η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στη Φουκουσίμα και κλιμακώνεται το παγκόσμιο κίνημα των πολιτών κατά των πυρηνικών. Δυστυχώς όμως, και στην τελευταία Σύνοδο, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Κομισιόν εστίασαν το ενδιαφέρον τους στον εφησυχασμό των πολιτών και την παροχή ασπίδας στο πυρηνικού λόμπυ, αντί για άμεσο κλείσιμο των πιο επικίνδυνων και γηρασμένων από τους 143 αντιδραστήρες που λειτουργούν σήμερα στη γηραιά ήπειρο.
Είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι, σε μια τέτοια τραγική συγκυρία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτίμησαν να εμπιστευθούν την ασφάλειά μας στην… αυτορύθμιση της πυρηνικής βιομηχανίας που θα σχεδιάσει μόνη της τα κριτήρια και θα εκτελέσει η ίδια τα στρες-τεστ στον εαυτό της. Απαιτούμε όμως και από την ελληνική κυβέρνηση άμεσες διπλωματικές πρωτοβουλίες, για να μη βρεθεί η χώρα μας σε κλοιό πυρηνικών από γειτονικές χώρες»

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελεάννα Ιωαννίδου 6932 705289
Τάσος Κρομμύδας 6945 940916

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου