Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Προβολή ταινίας - Food, Inc.

Για δεύτερη χρονιά φέτος οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας συνεχίζουν την πετυχημένη πρωτοβουλία προβολής ντοκιμαντέρ που σκοπό έχει να ενημερώσει και να φέρει σ’ επαφή ανθρώπους με προβληματισμούς για το περιβάλλον, τη διατροφή κλπ.
Η πρώτη προβολή για φέτος έχει να κάνει με την πάντα επίκαιρη διαδικασία: την τροφή. Η τροφή από τον σχεδιασμό της παραγωγής της μέχρι την κατανάλωσή της είναι και θα είναι από τους πιο κερδοφόρους τομείς της βιομηχανίας. Το 1974 Ο Χένρυ Κίσιγκερ πολύ πετυχημένα είπε πως “όποιος ελέγχει το πετρέλαιο ελέγχει τα κράτη, όποιος ελέγχει τη τροφή ελέγχει τα πάντα”.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Πέμπτη 14/10, 7:30μμ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Κούμα 28 (Λάρισα) με ελεύθερη είσοδο.



Λίγα λόγια για το ντοκυμαντέρ “Food inc”.
Οι εξελίξεις στις προηγούμενες δεκαετίες οδήγησαν μια χούφτα πολυεθνικές να ελέγχουν τη τροφή όλου του πλανήτη. Ο έλεγχος της τροφής ξεκινά απ’ τους σπόρους και φτάνει μέχρι το στομάχι μας. Η υγεία και η ασφάλεια των τροφίμων, των ζώων, ακόμη και των εργαζομένων πολύ συχνά θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Η η επιστήμη της διατροφής φαίνεται και αυτή να ρίχνει το βάρος στο να κάνει μοναδικά, ελκυστικά και ανταγωνιστικά τα προϊόντα και παραβλέπει αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν για παράδειγμα τα μεταλλαγμένα στην υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου