Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Τσιμεντοποίηση των ελληνικών ακτών

"Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου διεξάγεται στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας η ψηφοφορία με αντικείμενο το Χωροταξικό στον Τουρισμό. Μία διαδικασία, κρίσιμη για το μέλλον των ελληνικών νησιών και ακτών.
Δείτε την ανάλυση από τους Οικολόγους Πράσινους στο tvxs.gr.

Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικούς φορείς, προωθείται η «αλλεπάλληλη, διάσπαρτη δόμηση τουριστικών χωριών σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά και στις ακτές με επιδότηση έως και 50% και υπέρ - πολλαπλάσια δόμηση από ό,τι επιτρεπόταν έως σήμερα».

Η ψηφοφορία είχε αναβληθεί αιφνιδίως (στις 16 Δεκεμβρίου 2008), ύστερα από τη μαζική αντίδραση οικολογικών και κοινωνικών φορέων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και οι οποίοι προτάσσουν το σύνθημα: «ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση των ακτών και των νησιών».

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, περιγράφει στο tvxs.gr τις βασικές κατευθύνσεις του Χωροταξικού για τον Τουρισμό. Ένα νομοθέτημα που «πέρασε με τρίπλα» και «νομιμοποιεί την οικοδόμηση στις παράκτιες ζώνες». Ο κ. Χρυσόγελος, ο οποίος επισημαίνει ότι στην Ελλάδα 1 στα 7 εκατομμύρια κτίσματα είναι αυθαίρετα, τονίζει την έλλειψη ουσιαστικής κοινωνικής διαβούλευσης επί του κυβερνητικού σχεδιασμού, με ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκστρατεία εναντίον του Χωροταξικού για τον Τουρισμό, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:
http://www.diktioaigaiou.gr/"


Αραγε να ισχύει το "ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που τους αξίζει"?
Το υπουργείο περιβάλλοντος(?) και (μεγάλων) δημοσίων έργων απέναντι στους ιθαγενείς: ποιός άραγε θα πληρώσει την νύφη σε βάθος 10-20 χρόνων?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου