Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Στη Βιέννη με τη Μαρία Βασιλάκου

Συζήτηση για τα οικολογικά προβλήματα της περιοχής μας

H πρόεδρος της “ΔΡΥΑΣ” (και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας) Κατερίνα Κόσσυβα συναντήθηκε στη Βιέννη με τη βουλευτή του κόμματος των Πρασίνων της Αυστρίας και υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων Ελλάδας, κα Μαρία Βασιλάκου.

Η κα Κόσσυβα, αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβας για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού γνωρίζει από κοντά τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Η κα Κόσσυβα μετέφερε στην κα Βασιλάκου τους χαιρετισμούς μελών, φίλων της “ΔΡΥΑΣ” και των “Οικολόγων Πράσινων” Λάρισας.

Η συζήτηση που διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα αφορούσε τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας και τις δυνατότητες συνεργασίας για την επίλυσή τους. Η βουλευτής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών της Αυστρίας, επισήμανε την ανάγκη της σύνδεσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων με τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι η οικολογία είναι φιλοσοφία και στάση ζωής. Το Αυστριακό κόμμα των Πράσινων, με είκοσι έδρες στο κοινοβούλιο, είναι το πιο ισχυρό οικολογικό κόμμα στην Ευρώπη.

Η κα Κόσσυβα περιέγραψε τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας, όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση του ΠΕΤ ΚΟΚ, την αφαίμαξη του υδάτινου πλούτου της θεσσαλικής γης, την ερημοποίηση, τις κοινωνικές επιπτώσεις από την κακή διαχείριση του αγροτικού προϊόντος, την εξαφάνιση του φυσικού πλούτου από αυθαίρετες και παράνομες ανθρώπινες δραστηριότητες, τα προβλήματα του Πηνειού, την κακοποίηση του Δέλτα κ.α . Η βουλευτής θεώρησε υπερβολικά μεγάλο των αριθμό των προβλημάτων για μια τόσο μικρή έκταση όπως η Θεσσαλία και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Η κα Βασιλάκου ανταποκρίθηκε θετικά στη πρόσκληση να επισκεφτεί την Λάρισα την άνοιξη και να μεταφέρει τη σημαντική εμπειρία του ισχυρού Αυστριακού Πράσινου κόμματος. Ως Ελληνίδα που ζει και δραστηριοποιείται χρόνια στην Αυστρία αποτελεί τη φυσική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης στα οικολογικά και όχι μόνο ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου